Zink-lood-koper

Afdrukken
PDF

Door de jaren heen hebben materialen zoals zink, koper en bladlood hun duurzaamheid wel bewezen. Zowel in nieuwbouw als renovatieprojecten blijven zink, koper en lood de meest gebruikte materiaalsoorten voor dakgoten en dakafdichtingen. Het aanbod aan varianten in kleuren, vormen en materiaaleigenschappen is hierdoor zo sterk toegenomen dat je als leek dikwijls niet meer weet wat je moet kiezen.
Voor het aanbod in zink onderscheiden we niet alleen de verschillende diktes maar je kan bijvoorbeeld ook een keuze maken tussen natuurzink , quartz en antrazink.

zinken_goot

Natuurzink is wellicht de zinksoort die we allemaal kennen en herkennen aan z'n blinkend uitzicht . Quartzzink daarentegen is muisgrijs van kleur en antrazink donker antraciet bijna zwart . In legering is er geen enkel verschil tussen deze zinksoorten ,maar wel in behandeling . Zoals je weet gaat zink na verloop van tijd oxideren een wordt het bijgevolg doffer van kleur ,net zoals ijzer zal gaan roesten .Bij ijzer zal de roest echter het materiaal volledig opvreten, terwijl bij zink deze oxidatie eerder een beschermlaag zal gaan vormen . In tegenstelling tot tientallen jaren geleden wordt tegenwoordig deze oxidatielaag gevormd met toevoeging van meerdere slechte elementen zoals zure regen ,luchtverontreiniging enz.. ,Dit is de oorzaak dat natuurzink sneller verslijt dan vroeger. Daarom hebben de fabrikanten quartz en antrazink ontworpen. Beiden zijn zinksoorten die reeds voorgeoxideerd zijn onder de meest zuivere omstandigheden, zodat hierdoor de levensduurte aanzienlijk verlengd wordt. Inmiddels heeft men ook de estetische voordelen van deze zinksoorten leren waarderen ,waardoor je tegenwoordig veel woningen ziet waar zelfs het gehele dak d een quartz of antra zinken constructie is opgebouwd . De meerprijs van deze zinksoorten is tevens te verwaarlozen .

zink2


zink1

Onze Lood en zink specialiteiten:

Zink en loodwerk

  1. Het herstellen of vernieuwen van zinken goten
  2. Zink op dakkapellen en alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis, bijvoorbeeld: zinken zijwangen, kilgoten.

dak_dordrecht julianaschool

zinkwerk_Zwijndrecht_007 zinkwerk_Zwijndrecht_1

Het loodwerk herstellen en vernieuwen van lood om schoorstenen in opgaande gevels en verdere loodwerkzaamheden

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van lood koper en zink voor uw huis, maak dan een afspraak via ons contactformulier ; wij kunnen u dan een advies op maat geven.