Waterontharder

Afdrukken
PDF

Wat is hard water

 

Water bevat calsium en magnesium, beter bekend als kalk. De hardheid word aangegeven in Dh= Duitsehardheid. Per regio varieert de hardheid,iemand met 8% Dh heeft veel minder last van kalk dan iemand met 16% Dh. Ongeacht de hoeveelheid calsium en magnesium zult u er altijd nadeel van ondervinden, er zijn namelijk geen voordelen van hard water.

 waterontharder

 

Veel voorkomende irritatie bij kranen en douchekoppen.Schoonmaken of de kalk eraf  krabben behoort tot een veelvuldige bezigheid

 

Waarom water ontharden.

  1. Met zacht water gebruikt u 50% minder was middel.
  2. Energie verbruik is 20 tot 30% lager.
  3. Minder last van huidirritaies.
  4. Koffie,thee en drinkwater zijn beter van smaak.
  5. Geen verstopte kranen of douchekoppen.
  6.  C.v. installatie heeft een langere levensduur.
  7. Gemiddelde besparing 350 euro per jaar met kalkvrij water.

Wilt u voorgoed van uw hardwater probleem af, dan kunt u contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.

 

 

Hard water >>>>> De nadelen

 

Zacht water>>>>> De voordelen

Extra kosten

 

Besparingen

Kalk zet zich af op verwarmings elementen in boilers, vaatwassers, wasmachines, koffiezetters enz enz. De afzetting verhindert een goede warmteafgifte en verhoogt het energieverbruik. Bovendien beperkt kalkaanslag de levensduur van huishoudelijk apparatur.

 

Zacht water helpt u om op uw huishoudelijke uitgaven te bezuinigen. Uw apparatuur, wasgoed en sanitair gaan veel langer mee met minder storingen en onderhoud.U bespaart op de energierekening en op het verbruik van reinigings en wasmiddelen.

Gevaren

 

Veiligheid

Overal waar water verwarmd wordt zet kalk zich af en ontstaat een kans op oververhitting van elementen of kans op overstroming door niet goed werkende afsluiters.

 

Een waterontharder voorkomt kalkafzetting en verstopping waardoor het risico van oververhitting, onnodige snelle slijtage en lekkende kranen vermeden worden.

Comfort

 

Comfort

De aanwezigheid van kalk in het water veroorzaakt een droge en ruwe huid, doffe haren, grauw en hard wasgoed omdat kalk de natuurlijk reinigende werking van zacht water beperkt. Hard water zorgt voor verstopte douchekoppen en oncontroleerbare kranen die u het leven zuur maken.

 

Het echte comfort van zacht water gaat nog verder. Wasgoed wordt schonen zonder grauwsluier en handdoeken geven een zachter gevoel bij het afdrogen. kledij slijt minder en behoudt langer haar kleuren. Geen verstopte douchekoppen meer en het sanitair glanst als nooit te voren. U krijgt hierdoor een zachtere huid , soepele en glanzende haren en minder huidirritaties. Ook de vaat ziet er glanzender uit.

Verspilling

 

Leefmillieu

De hardheid in het water zorgt ervoor dat u veel meer dan nodig is aan reinigings en wasmiddelen gebruikt, alleen maar om de kalk te kunnen neutraliseren. Omdat kalk zich vasthecht en daardoor zeer moeilijk te verwijderen is, gebruikt u onnodig dure en agressieve ontkalkingsproducten.

 

Dit zachte water is beter voor ons millieu. Het ontharden van het water geeft een enorme besparing op het gebruik van alle reinigings middelen. Hierdoor tast u ook het millieu in mindere mate aan