Kranen

Afdrukken
PDF

Besparing is een toegevoegde waarde van de moderne kranen. Water en energie besparing geven een extra demensie aan de juiste kraan op maat. De mogelijkheden zijn enorm en u kunt een keus maken uit diverse soorten kranen.

  1. Tweegreeps mengkranen
  2. Inbouwkranen
  3. Thermostaatkranen
  4. Infrarood bedienbare kranen
  5. Design kranen
  6. Antieke kranen

Onze vakbekwame installateur's adviseren u graag verder zodat
ook u kan genieten van de mogelijkheden die kranen bieden

grohe_quadra_kraan

 

grohe_grohterm30_thermostaat

VeiligheidMengkraan

Kinderen kunnen bij water van 55¬ļC binnen 30 seconden al ernstige brandwonden oplopen. Voel dus altijd eerst zelf met je elleboog of het badwater voor het kind niet te heet is en laat een kind nooit alleen in bad of douche. Voor je het weet, heeft hij de heetwaterkraan open gedraaid. Je kunt dit soort gevaarlijke situaties voorkomen door het plaatsen van een thermostatische mengkraan of een mengkraan met ingebouwde temperatuurbegrenzer.

Thermostatische mengkraan

De thermostatische mengkraan biedt de mogelijkheid om door middel van een temperatuurinstelknop de gewenste temperatuur vooraf te bepalen. De thermostaten hebben op de temperatuurinstelknop een blokkering zodat de kraan niet per ongeluk boven een bepaalde temperatuur (veelal 38¬ļC) kan komen.

Mengkraan met ingebouwde temperatuurbegrenzer

Een mengkraan met ingebouwde temperatuurbegrenzer biedt de mogelijkheid om de uitstroomtemperatuur te begrenzen tot de gewenste temperatuur. Bij sommige modellen kun je elke gewenste maximale temperatuur instellen, bij andere modellen is er een beperkt aantal instelmogelijkheden.

Het wijzigen van de temperatuurinstelling voor zowel de thermostatische mengkraan als voor de mengkraan met temperatuurbegrenzer is eenvoudig voor een volwassene, maar moeilijk voor een kind. Deze kranen moeten in de plaats van de gewone mengkraan op het aanrecht, douche of bad worden gemonteerd.

Voordelen

Naast de verhoogde veiligheid hebben thermostatische mengkranen nog twee voordelen. De thermostatische mengkranen zijn energiebesparend en comfortabel: je beschikt direct over de gewenste temperatuur en hoeft niet zelf meer te mengen. Onnodig verlies van water en energie behoren tot het verleden.