Vloerverwarming

Afdrukken
PDF

Vloerverwarming als hoofd verwarming

Met vloerverwarming bereikt u een optimaal woon of werk klimaat. Dit omdat de uitgekiende systemen voor namelijk stralings warmte levert. dit in tegenstelling tot radiatoren, luchtverwarming of convectors die convectie- warmte leveren. Een goed vloerverwarmings systeem is als geen ander in staat om de optimale temperatuur en luchtvochtigheid te bereiken. Aangenaam en ideaal voor thuis en uw werkomgeving.

vloerverwarming Een vloerverwarming kan direct toegepast worden als hoofdverwarming in uw woning. dit heeft als voordeel dat het radiatoren overbodig maakt. Vloerverwarming gebruiken als hoofverwarming biedt u verschillende voordelen.

Energiebesparing en comfort
Vloerverwarming is erg zuinig met energie
. Door de grote behaaglijkheid en de gelijkwaardige temperatuursverdeling in de woonvertrekken de temperatuur 2┬░ C lager zijn dan bij andere verwarmings systemen. Dit zal u een behoorlijke besparing opleveren.


Hygi├źnisch en gezondheid
Door een gelijkmatige temperatuur wordt luchtcirculatie voorkomen. De luchtvochtigheid ligt door een lagere temperatuur zo'n 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Factoren die cara-pati├źnten als zeer positief ervaren

Vrijheid van interieurkeuze
Radiatoren ontbreken waardoor u alle vrijheid heeft bij het inrichten van uw interieur. Denkt u hierbij aan gordijnen of lamellen tot op de grond.

Bijverwarming
Vloerverwarmingals bijverwarming is bedoeld als aanvulling op uw centrale verwarming. Dit zorgt voor optimaal comfort. Vloerverwarming als bijverwarming haalt de koude van uw vloer weg, waardoor u deze uitstekend kan combineren met vloeren van natuursteen, tegels of plavuizen.

Zuinig
Bij toepassing van vloer of wandverwarming krijgt de wand of de vloer een hogere temperatuur
dan de lucht in de te verwarmen ruimte. Het gevolg hiervan is dat het menselijk lichaam minder warmte naar de omgeving uitstraalt. Als gevolg heeft men een behaaglijk gevoel ook al is de luchttemperatuur 2-3┬░ C. lager dan bij radiatoren verwarming gebruikelijk is.

Per graad lagere luchttemperatuur wordt ca. 6% energie gespaard. Dus bij vloerverwarming is dit ca. 12% en bij wandverwarming ca. 18%.
Bij deze verwarming is er geen sprake van warmteophoping onder het plafond, maar het meeste warmte-effect wordt in de leefzone gerealiseerd. Uiteraard leidt dit aspect ook tot besparing. Doordat de vloerverwarming met een lagere watertemperatuur werkt (aanvoertemperatuur 50-70┬░ C. en retourtemperatuur 40┬░ C. max.) dan radiatoren (aanvoertemperatuur 90┬░ C. en retourtemperatuur 70┬░ C. max.) bereikt men met name bij HR ketels een hoger rendement.